BTW 2021 

  • Bart Buelens
    BTW-adviseur VAT-Consult 
  • Level: geavanceerd
  • 10 uur
  • 6 maanden
Write your awesome label here.
info
Prijs incl. BTW

Deze opleiding komt in aanmerking voor tussenkomst van de KMO-Portefeuille.
Indien u hiervan gebruik wenst te maken neemt u contact op met ons secretariaat via secretariaat@bab-bkr.be voordat u de cursus aankoopt!

  • Duurtijd webinars: 10 uur
  • Attest beschikbaar

Dé BTW-opfrissing die u nodig heeft

Tijdens de eerste sessie staan we stil bij het functioneren van BTW en leren we een aantal denkpatronen aan. We staan stil bij notie "belastingplichtige" en "levering van goederen". We bekijken de internationale handel en het functioneren van BTW bij grensoverschrijdende verkopen. Dit telkens vanuit een praktische invalshoek: hoe functioneert het en waarom moet u het weten?

We besteden een volledige sessie aan de BTW-behandeling van diensten: hoe factureren we diensten op een correcte manier? Met of zonder BTW? Belgische of buitenlandse? Met overzichtelijke schema's pakken we elke vorm van diensten aan en gaan we na welke BTW-behandeling ze dienen te krijgen.

In de derde sessie bekijken we de basisformaliteiten inzake BTW (facturatie en rapportering) en staan we stil bij het kroonstuk: het recht op aftrek. Welke formaliteiten moet u vervullen om een recht op aftrek te genieten en wanneer is BTW al dan niet aftrekbaar?

Tijdens de laatste sessie staan we stil bij de administratieve formaliteiten inzake BTW: de aanvraag van het BTW-nummer, de facturatie, de (periodieke en bijzondere) BTW-aangifte en GKS. We bespreken de basisformaliteiten en hoe u er in de praktijk mee omgaat (bijvoorbeeld: hoe de aangiftes worden ingevuld).