De 'COVID-19 jaarrekening'

  • Patrick Valckx
    Partner bij KPMG Tax, Legal & Accountancy
  • Level: geavanceerd
  • 2 uur
  • 2 weken
Write your awesome label here.
info
Prijs inclusief BTW
Leden van BAB-BKR Antwerpen ontvangen een voucher!
  • Duurtijd webinar: 2 uur 
  • Attest beschikbaar

De mogelijke en verplichte aanpassingen voor jaarrekeningen afgesloten vanaf 31 maart 2020

De uitbraak van de COVID-19 pandemie stelt heel wat Belgische bedrijven voor grote uitdagingen. Talrijke ondernemingen worden jammer genoeg negatief geïmpacteerd door de huidige crisis en het einde is helaas nog niet onmiddellijk in zicht.

Sinds donderdag 12 maart 2020 bevindt België zich in de ‘federale fase van het crisisbeheer’. Er werden verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De tijdelijke lockdown voor bepaalde sectoren en ondernemingen heeft aanleiding gegeven tot een substantiële terugval van de activiteiten. Andere belangrijke effecten zijn o.a.:

(Substantiële) daling van de omzet
Verlies van contracten
Onderbreking van de productie
Onbeschikbaarheid van personeel
Ontslagen

Uiteraard heeft dit alles gevolgen voor de boekhouding en de jaarrekening van de onderneming evenals de bijhorende verslaggeving door het bestuursorgaan. Dit seminarie geeft een overzicht van de mogelijke en verplichte aanpassingen voor jaarrekeningen afgesloten vanaf 31 maart 2020, gemeenzaam genoemd de ‘COVID-19 jaarrekening’. Onnodig te melden dat het bestuursorgaan dient rekening te houden met alle relevante informatie die beschikbaar is tot de datum waarop de jaarrekening wordt goedgekeurd.