2,5 uur
Cryptocurrencies
Wegwijs in de crypto wereld: Blockchain Technologie: wat is het? Hoe kan een bedrijf betalingen ontvangen en doen gebruik maken van Cryptocurrencies? Wat met internationale betalingen? ...
242
2,5 uur
Successierecht & -planning
Het huwelijksvermogensrecht, burgerrechterlijke en fiscale gevolgen van overlijden, recente wetswijzigingen, horizontale planningstechnieken tussen partners, verticale planningstechnieken naar de volgende generatie, de overdracht van een (familiale) vennootschap
242
2,5 uur
KPI's - Strategisch rapporteren
De laatste jaren zijn ‘strategie’ denkoefeningen en -workshops een ‘must’ geworden in tal van organisaties. Misschien ook wel in uw kantoor. In de praktijk worden de vastgelegde strategische keuzes echter niet of te weinig geïmplementeerd. Reden hiervoor: er is te weinig focus is op de gekozen strategie.
242
1 uur
Onkostenvergoedingen voor bedrijfsleiders
Vanaf 1 januari 2022 moeten alle kostenvergoedingen voor bedrijfsleiders (zowel de variabele als de forfaitaire) op de fiscale fiche 281.20 staan. Zo krijgt de fiscus een beter beeld van de toegekende kostenvergoedingen. Dat heeft uiteraard gevolgen voor uw administratie.
meer
2,5 uur
CBN-adviezen 2021
Tijdens dit seminarie zullen de recente CBN-adviezen besproken worden. Daarbij zal de aandacht ook gaan naar de boekhoud- en jaarrekeningrechtelijke gevolgen van de introductie van het nieuwe WVV. Zo zal de alarmbelprocedure besproken worden en de appreciatie daarvan binnen een besloten vennootschap.
242
3 uur
Asset protection
Een vermogen opbouwen is moeilijk. Een vermogen in stand houden is vaak nog moeilijker. Vermogensbescherming is geen eenvoudige opdracht. Daarvoor moeten “de juiste handelingen” gesteld worden. Bovendien moeten die eveneens op “het juiste tijdstip” gesteld worden.
242
1 uur
Management in het accountancykantoor
Heeft de accountant nog een toekomst? Of wordt u vervangen door andere specialisten of zelfs algoritmen? Als u denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, heeft u het mis! We leven niet in een tijdperk van verandering, maar staan op de rand van een verandering van tijdperk. Zeker de pandemie indachtig.
242
2 uur
Fiscale carry-back
Seminarie met de belangrijkste fiscale steunmaatregelen. O.a. de carry-back van verliezen, de wederopbouwreserve en de Vlaamse stimuli komen aan bod.
181.5
2,5 uur
Generatiewissel in familiale ondernemingen
De overdracht van een familiale onderneming, aandelen of rekening-courant in familiaal verband via diverse technieken en toelichting van de fiscale aspecten ervan.
242
2 uur
De fiscale aspecten van het auteursrecht
De wetgever beoogde rechtszekerheid. Mag worden gesteld dat de wet van 16 juli 2008 de verwachtingen heeft ingelost?
242
1 uur
Subsidieadvies
Krijg inzicht in de do's en don'ts van de meest courante subsidies voor KMO's.
181.5
1,5 uur
Corona & liquiditeit
De huidige gezondheidscrisis brengt een economische crisis teweeg. Tijdens dit seminarie wordt dieper ingegaan op de vennootschapsrechtelijke verplichtingen bij (dreigende) liquiditeitsproblemen.
121
10 uur
Grondige snelcursus BTW 2021
We leren u welke vragen u zichzelf of uw klant moet stellen om tot de oplossing van een BTW-probleem te komen.
Vervolgens bieden we uiteraard een aantal technieken om problemen op te lossen.
605
10 uur
Grondige snelcursus PB 2021
Zeer grondige opleiding waarbij elk aspect uit de PB aangifte uitgebreid aan bod komt.
10 uur
Grondige snelcursus VENB 2021
Zeer grondige opleiding waarin u een volledig overzicht krijgt van de regels van de vennootschapsbelasting.
10 uur
Personenbelasting 2021
PB-aangifte: elk aspect toegelicht
10 uur
Vennootschapsbelasting 2021
Uitgebreid overzicht van alle regels van de vennootschapsbelasting
3 uur
Boekhoudrecht | De jaarrekening opstellen en neerleggen volgens het verkort en micromodel
Het accuraat opstellen en het tijdig neerleggen van de jaarrekening is voor de economische beroepsbeoefenaar en het bestuursorgaan jaarlijks een belangrijk event in het ondernemingsgebeuren. Deze conferentie geeft u een gedetailleerd en actueel overzicht van de opmaak van de jaarrekening volgens het verkort en microschema.
Bijzondere aandacht zal besteed worden aan een aantal geselecteerde adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen met betrekking tot de jaarrekening, de volledigheid van de toelichting, praktijkervaringen en actualia, evenals de voornaamste vennootschapswettelijke aspecten met betrekking tot de opmaak van de jaarrekening.
242
3 uur
Boekhoudrecht | Waarderingsbeginselen van het Belgisch boekhoudrecht
Het Belgische boekhoud- en jaarrekeningrecht is terug te vinden in diverse wetten en uitvoerings-KB’s. Daarnaast vormen de adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen een uitgebreide en belangrijke informatiebron voor allerhande waarderingsvraagstukken en toepassing van de wettelijke boekhoudbepalingen. Deze uiteenzetting maakt een gestructureerde wandeling doorheen de wetgeving en het normatief kader en geeft een antwoord op vragen zoals:
• Wie is een boekhoudplichtige onderneming?
• Welke onderneming moet welke type van boekhouding voeren?
• Wat is een vereenvoudigde boekhouding?
• Welke algemene waarderingsgrondslagen en waarderingsregels zijn ingeschreven in de Belgische boekhoudwet?
• Wat is de definitie van aanschaffingswaarde?
• Wat zijn afschrijvingen, waardeverminderingen, voorzieningen en herwaarderingen?
242
5,5 uur
Deontologie | Kwaliteitstoetsing
De deontologie is de ruggengraat van de beroepen van gecertificeerde accountants en belastingadviseurs.
In deze opleiding wordt het nieuwe wettelijke kader gedetailleerd toegelicht, met inbegrip van de praktische werking van het ITAA. Ook behandelen we belangrijke items zoals wat onze al dan niet voorbehouden activiteiten zijn en wie ze mag uitoefenen. Hoe passen we de regels van onafhankelijkheid toe in onze beroepen, welke bestuursmandaten mogen we opnemen en wat is de kwaliteitstoetsing? Welke samenwerkingsverbanden kunnen we aangaan? Maar ook tal van praktische tips rond de opdrachtbrief, kantoororganisatie, publiciteit, erelonen, enz…
We behandelen ook onze strafrechtelijke plicht tot het respecteren van het beroepsgeheim. Het breed gamma van activiteiten van onze beroepen vergt uiteraard een verplichting tot permanente vorming. Bij dat alles kunnen we er niet omheen dat we ook de nodige tijd dienen te reserveren om onze burgerrechtelijke, tuchtrechtelijke en/of strafrechtelijke aansprakelijkheid te behandelen, en daaraan gekoppeld de tuchtprocedure in het instituut.
In de marge worden ook kort enkele essentiële punten van de antiwitwaswetgeving toegelicht.
302.5
2,5 uur
Financiële analyse
Financiële overzichten, zoals de jaarrekening geven een beeld van het vermogen, de financiële toestand en het resultaat van de vennootschap. Voor het cijferberoep is het van belang te begrijpen hoe dit beeld tot stand komt door analyse van grootheden zoals winst, balanstotaal en omzet, aangevuld met analyse van verhoudingsgetallen of ratio’s.
In dit seminarie worden de voornaamste ratio’s besproken inzake liquiditeit, solvabiliteit, rendabiliteit en toegevoegde waarde. Er wordt op toegankelijke wijze toegelicht hoe ratio’s een aanvulling zijn bij de financiële bedragen uit de financiële overzichten, hoe de voornaamste ratio’s worden berekend en welke aanpassingen er nodig zijn aan teller en noemer.
242
Wie zijn wij?
BAB-BKR Antwerpen is de beroepsvereniging voor (tax) accountants, certified (tax) accountants, tax advisors, bedrijfsrevisoren, advocaten en notarissen
Links
Copyright © 2023